Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-nedelja 3.3.2024 ☀

Aspektika

aspektika

Aspektika je neverjetno enostavna in učinkovita metoda, ki hitro in učinkovito preobrazi katerokoli nezaželjeno stanje.

Posebnost Aspektnega Procesa je njena edinstvenost pri preobrazbi naših pomankljivosti, strahov, fobij, jeze in ostalih neprijetnih stanj in vedenj v naše najboljše prijatelje. Zamislite si stvari, katere pri sebi ne marate, vam niso všeč in jih ne morete sprejeti. Kasneje ta stanja postanejo vaši najzvestejši prijatelji in sopotniki v vašem življenju. Težko verjeti ? To je Aspektika.

To je revolucionarni sistem, ki hitro in učinkovito preobrazi katerokoli neprijetno stanje. Aspektika je preprosta, učinkovita in vsakomur razumljiva.

Z Aspektnim Procesom v kratkem času odkrijete svoje omejitve in probleme, kot vrata do vašega najglobljega občutka Sebe, povezanega s celim Univerzumom.

Aspektika je prav tako izjemno učinkovita metoda duhovnega samorazvoja in integracije delov osebnosti. Uporablja se tako pri delu in pomoči drugim ljudem, kot tudi pri delu na samemu sebi ( solo-procesiranje) tako kot pri večini tehnik Spiritualne Tehnologije.


Kaj dobimo z Aspektiko ?

Nevtralizacijo problemov, travm, oziroma kakršnikolih nezaželjenih stanj, kar posledične privede do boljše kvalitete življenja. Glede dejstva, da Aspektika dela direktno na odločitvah, ki so najvažnejši in fundamentalni deli nezavednega, se v enem aspektnem procesu "sprazni" velika količina nezavednega naboja ( mentalne mase ). Z Aspektiko se duhovni razvoj dramatično pospeši, kar pripelje do integracije osebnosti v harmonično celoto.

Aspektika tako kot vsi učinkoviti gnostični sistemi predstavlja sintezo različnih elementov. Obstaja 6 najpomembnejših elementov pri delu z Aspekti:

1. Delo z Aspekti osebnosti

To je samo osnova Aspektike. Mi ne delamo s celo osebnostjo ( čeprav je le ta celovitost naš cilj), temveč z apekti našega Bitja, ki imajo neke vrste posebno (omejeno) zavest o svojih lastnih ciljih in odnosih z drugimi aspekti in našim celotnim Bitjem. Aspekt naše osebnosti, kot so manjvrednostni kompleksi, težave, bolezni, imajo večjo ali manjšo zavest o svojih lastnih ciljih. V stiku z njimi odkrijemo, zakaj obstajajo in kaj nam želijo sporočiti.

2. Pozitivna usmeritev in vrednost tako imenovanih nezaželjenih aspektov

Aspektika prinaša in v praksi potrjuje pomemben uvid, da vse naše pomankljivosti, problemi in nezaželjena stanja niso naši sovražniki in nasprotniki proti katerim se bi bilo potrebno boriti ali jih odstraniti iz našega življenja, temveč so naši pomembni zavezniki in prijatelji, ki nam lahko dajo najdragoceješe darilo v obliki ključa, ki odpira vrata naše svobode in duhovnega razvoja.

3. Ciljna struktura

Za razumevanje Aspektike je potrebno, da poznate dva osnovna elementa Ciljne Strukture:

a) Sedanje stanje neke osebe

b) Cilj, ki ga ta oseba želi uresničiti.

Vse dokler taka oseba ne izpolni svojega cilja, bo ta oseba v sebi čutila določeno napetost. Ko je cilj uresničen, ciljna struktura razpade, preneha napetost ( tenzija) in pojavi se kratkotrajni občutek zadovoljstva in sproščenosti ob uresničitvi. Najpomembnejše je spoznanje, da uresničitev cilja vodi do razpada in izginjanja ciljne strukture.

4. Gibanje po verigi vse višjih ciljev

V verižni tehniki, ki je osnova Aspektnega Procesa, se gibamo po verigi vse višjih in višjih ciljev, vse do najvišjega cilja v verižni tehniki. Vzhodna filozofija nas uči, da ima vse v tem manifestiranem univerzumu tendenco (smer) k najvišjem, da se vrne v svoj Praizvor, oziroma k Izvoru Vsega. Ko človek pride do te točke ( Praznina, Dinamična Praznina, Sunjata, Kvantni Vakuum...) ima jasno razumevanje, da je vse svoje predhodne cilje na verigi ciljev doživljal kot končne samo zaradi omejitev v svoji lastni percepciji.

5. Dinamična Praznina (Praznina, Kvantni Vakuum...) kat operativni dejavnik Aspektnega Procesa

Vse do sedaj so bile vse teze in debate o Praznini ali Velikem Nemanifestiranem v vseh sistemih Vzhodne in Perenialne Filozofije v večini primerov obravnavane zgolj teoretično. S koriščenjem praznine kot operativnega elementa procesiranja je le ta sedaj prvič praktično dosegljiv in uresničljiv v Aspektiki na najbolj preprost in učinkovit način

6. Uresničevanje ciljev v zavesti

Posameznik lahko doživlja svoje izkušnje v fizični/socialni realnosti in v svoji zavesti. Na ta drugi način lahko človek podoživlja svoje izkušnje z večjo hitrostjo. Ko oseba uresniči nekega od svojih ciljev v svoji zavesti, gre lahko naprej do naslednjega cilja. Na ta način se posameznik giblje vse višje in višje po verigi ciljev, z neverjetno hitrostjo, dokler ne uresniči Najvišji cilj. Takrat cela veriga Ciljev razpade in s tem tudi nezaželjeno stanje od katerega smo začeli. Natančno povedano, to nezaželjeno stanje se integrira s Praznino, ki je bistvo (esenca) samega Bitja.