Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-nedelja 3.3.2024 ☀

Hipnoterapija

Hipnoterapija je metoda, ki odpravlja in lajša težave s pomočjo hipnoze. Na naraven, preprost in učinkovit način vam pomaga zaživeti vaše sanje in vas popelje do vaših ciljev.


Zakaj bi uporabili hipnoterapijo ?

hipnoterapija

Filmi, predvsem »Hollywoodska produkcija« je polna napačnih predstav o hipnozi in o njenih možnostih. Prikazana je ponavadi manipulativno, češ, da nekdo nekaj počne proti vaši volji, vi se ničesar ne zavedate in delate vse po hipnotizerjevih navodilih, skratka nekdo ima kontrolo in moč nad vami. Ti filmi se morajo dobro prodati in zaradi tega je veliko takih predstav, ki ne ustrezajo dejanskemu stanju. Lahko Vam povem samo to, da, ko človek enkrat preizkusi svoje naravno stanje skozi tehniko hipnoze, si želi to stanje ponavljati. To je njegov resnični dom. Pride v naravno stanje, ko je globoko sproščen, buden in resnično živ, brez nepotrebnih etiket, vzorcev, asociacij...Nekaj minut pozornosti in sledenja navodilom in že smo lahko tam. Sam še nisem srečal človeka, ki ne bi hotel ponoviti zadevo, v kateri je resnično užival.

Hipnoterapija vam pomaga doseči ravnovesje med Vašim umom, telesom in duhom, da bi zaživeli bolj srečno, bolj izpopolnjujoče in mirno življenje. Je učinkovita in preprosta metoda prilagojena vašim potrebam.

 

Kako hipnoterapija deluje ?

Prvo telo je naše fizično telo v katerem prebivamo ta trenutek in katerega se najbolj zavedamo, drugo je naše vitalno telo, tretje je naše mentalno telo, četrto je naša zavest, peto pa je naše zadnje telo, telo blaženosti. Vsa telesa so podrejena višjemu telesu-se pravi drugo telo vpliva na naše prvo telo, tretje na drugo in na prvo…

Uradna medicina dela na našem fizičnem telesu in to zelo uspešno. Na drugem telesu deluje npr. akupunktura. Na našem drugem telesu ustvarja nekakšno izravnavo in osnovno grobo fizično telo prične spet delovati harmonično. Torej, če zdravimo vitalno telo, fizično telo temu preprosto sledi, kajti zasnova obstaja v vitalnem telesu. Fizično je samo preslikava vitalnega telesa. Homeopatija posega še globlje in deluje na naše tretjem telesu (mentalno telo). Homeopatija s svojimi odmerki seže še globlje kot akupunktura. Homeopatija je tako nežna in fina, da zanjo ne obstajajo nobene meje. V mentalno telo preprosto prodre in deluje od tam. Ayurveda, indijska medicina, je sinteza vseh treh.

Hipnoterapija gre v svojem delovanju še globlje. Dotakne se četrtega telesa, telesa zavesti. Ne poslužuje se nikakršnih sredstev in pripomočkov, vse, kar zahteva je primerno oblikovana  sugestija. Človeku preprosto ponudi sugestijo, deluje z močjo misli in ne z močjo materije. Deluje brez kakršnekoli oblike materije, tudi brez zelo subtilne oblike ne. Dvigne se na duševni nivo, na naše zavestno telo.

Če vaša zavest sprejme določeno sugestijo, prične ta delovati.

Hipnoterapija ima svetlo prihodnost, je metoda prihodnosti. Kajti če se spremeni struktura Vašega mišljenja in s tem Vaša duševnost, zaradi duševnosti vaše vitalno telo, prek vitalnega telesa Vaše fizično telo, zakaj bi se tako trudili z posameznimi zdravili, ki nam morebiti sploh ne pomagajo.

Zakaj ne bi delovali s pomočjo misli in močjo hipnoterapije, ki uspeno deluje na našem četrtem telesu. Samo delovanje je zaupanje. Brez sodelovanja s terapevtom ni mogoče prodreti na bolj občutljive nivoje sebstva.

 

Prednosti hipnoze in hipnoterapije

Ker ponuja celostni pogled na človeka in razume njegove notranje vzgibe in potrebe, ter ponuja optimalne rešitve.

Stres, prevelika teža, prenehanje kajenja, trajna odstranitev strahov in fobij, povečanje samozavesti, razne neprijetnosti, ki nas ovirajo na poti k našim ciljem…so samo nekatere izmed možnosti. Sprememba je vidna takoj in SEDAJ!

Hipnoza in hipnoterapija omogočata čudovito notranjo izkušnjo, kar vodi posameznika do globokega miru, harmonije in ravnovesja. Rezultati so trenutni, niso usmerjeni v npr. naslednjo leto. Stvari so neverjetno hitre in učinkovite. Te spremembe so trajne in ostanejo stalno z nami. Na popolnoma varen in naraven način.

Nežna, preprosta, učinkovita, prilagojena Vašim potrebam.

Resnična vrednost integralne hipnoterapije je, da je resnično raziskovalna, že v sami svoji naravi. Človeški um ostaja slabo razumljen in čudovita je njegova kompleksnost in njegov potencial, da ustvari premik, ki pelje posameznika do sreče, miru in ravnovesja.

Označimo jo lahko kot »alkimijsko«, ker ima opravka z močjo, ki spremeni stvari na boljše, ali če rečemo »alkimijsko« spremeni kovino v zlato.

Integralno procesiranje je skupek različnih metod in tehnik, ki omogočajo celostni pristop k posamezniku, njegovemu individualnemu jazu in njegovim potrebam. Integralno procesiranje v kombinaciji z različnimi pristopi in metodami, omogoča posamezniku stik s samim seboj, notranjim mirom in aktivira sposobnosti pri realiziranju svojih potencialov in znanj.