Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-sobota 2.12.2023 ☀

Hipnoza in depresija

V nasprotju s tradicionalnimi pojmovanji, da je depresija posledica različnih kemijskih in hormonskih neravnovesij, ima depresija svoje vzroke v izkušnji in reakciji posameznika na različne življenjske okoliščine. Kemijsko neravnovesje je posledica subjektivnega doživljanja posameznika na določene izkušnje in doživetja. Vzrok je lahko posamezni miselni ali čustveni vzorec, ki je vezan na obdelavo različnih okoliščin in izkušenj, ki nastanejo z neprimernim odzivom na preteklo izkušnjo, ki se ponavlja. Depresija ima tendenco, da počasi črpa možgansko moč in povzroči videnje in tolmačenje na negativen, črno beli način.

Hipnoza depresija

Depresija kot taka ni bolezen ali disfunkcija, temveč je strategija kopiranja in odzivanja, da bi se izognili bolečini, ki ni bila v dogodkih ustrezno obdelana in se ves čas ponavlja. Je nemoč videti življenjsko situacijo objektivno, izražena je skozi prizmo nepredelanih čustev, miselnih podob in vtisov, ki imajo v sebi veliko različnih telesnih simptomov.

Ena od mogočih konstruktivnih rešitev pri depresivnih simptomih je uporaba hipnoze v kombinaciji s hipnoterapijo. Posameznik, ki doživlja depresivna stanja dlje časa enostavno največkrat sam nima potrebne energije, da bi splaval iz tega stanja in največkrat potrebuje pomoč, ki je lahko v različnih oblikah dobrodošla. Vsekakor nisem proti uporabi različnih tablet, ki na začetku lahko olajšajo simptomatiko, sem pa proti dolgotrajni uporabi, saj le ta spreminjajo hormonsko in kemično strukturo posameznika na celičnem nivoju in imajo kar nekaj nepotrebnih stranskih učinkov.

Hipnoza in hipnoterapija vam omogočata razbremenitev nakopičenih občutkov, misli in telesnih občutkov v katerih ste dnevno prisotni in kjer imate občutek, da se ves čas vrtite v krogu. In ste ob temu nemočni. Vrača vam subtilno zaznavanje svojega telesa, razumevanje miselnih in čustvenih procesov in njihovo predelavo na naraven, varen in učinkovit način.

Samohipnoza vam dodatno pomaga sprostiti telo in um in preživeti dela dneva v odmiku od zunanjih dražljajev in v stiku s svojim jedrom, v katerem ste celi, živi in naravno pretočni.

V terapevtski praksi z osebami, ki doživljajo depresijo se je za odlično pokazalo prakticiranje čuječnosti in različnih meditacijskih tehnik. Predvsem pa je potrebna iskrenost do sebe in sveta okoli sebe. Opustiti je potrebno tudi neplodno in odvečno razmišljanje o preteklosti in biti bolj prisoten v tem trenutku. In opustiti nezdrave navade in odvisnosti vseh vrst. Terapevt vam pomaga stvari lažje ozavestiti in vas umeriti v pravo smer, na način, ki je najprimernejši za vas v danem trenutku.