Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀

Kaj je hipnoza ?

Koncentracija na eno idejo ali misel, naravno stanje uma, spremenjeno stanje zavesti, stik s podzavestjo, globoka sprostitev, krepitev posamezne sugestije, preskok kritičnega faktorja in vzpostavitev selektivnega mišljenja.

hipnoza

Hipnoza je podobna stanju v katerem se naše misli umirijo in smo brez sodb, mnenj, popolnoma sproščeni… vsi ti odgovori in definicije so po vrsti pravilni z zornega kota posameznega opazovalca. Lahko bi rekli, da je hipnoza učinkovit način kreativne vizualizacije, ki aktivira desno možgansko hemisfero. Z aktivacijo prebudimo našo notranjo moč in spoznanje o temu kdo v resnici smo. Ko vemo kdo in kaj v resnici smo se v nas aktivira občutek harmonije, sprejemanja in lahko učinkovito realiziramo svoj potencial.

V rokah človeka, ki se zaveda svoje odgovornosti in želi človeku pomagati, je lahko hipnoza čudovito orodje. Lahko bi rekli, da je hipnoza učinkovita mentalna telovadba, ki nas vodi miru do ravnovesja. Učinkovito prebudi naše nevronske povezave v možganih in uskladi levo in desno možgansko hemisfero. Z znanstvenimi raziskovanji je bilo ugotovljeno, da je to lastnost, ki jo imajo uspešni in kreativni posamezniki. Hipnoza ponuja dostop do naše podzavesti in je za izkušenega terapevta izjemno sredstvo, ki pozitivno vpliva na telo in um.

V kombinaciji z različnimi učinkovitimi metodami in sodobnimi energetskimi pristopi, ki na posameznika delujejo celostno in integralno, je hipnoza postala učinkovito terapevtsko orodje za spremembo na osebni ravni. Prilagojena posamezniku in njegovemu problemu. Na učinkovit, varen in naraven način.

Kje mi hipnoza pomaga ?


Področja, kjer nam hipnoza pomaga (in ni omejena samo na to):

Hipnoza, hipnoterapija in ostali celostni terapevtski pristopi - izkušnje posameznikov


Kako hipnoza sploh deluje?

Odgovorov je veliko, podal Vam bom videnje hipnoze, ki je meni najbližja. Da bi razumeli, kako hipnoza deluje moramo vedeti kako deluje naš um. Ponavadi nikoli ne razmišljamo kako naš um deluje. Ljudje imamo tri ločene in zelo različne dele uma. Opravljajo različne naloge in imajo kdaj težavo s sodelovanjem in sporazumevanjem med sabo.

Prvi je naš zavesten um – Zavest. To je um, ki je aktiven prav ta trenutek, ko Vi prebirate ta tekst. Pod tem nivojem zavedanja imamo nekaj kar imenujemo podzavesten um – Podzavest, ki je za hipnoterapevte najpomembnejši del uma. Obstaja pa še globlji predel našega uma, ki mu pravimo nezavedni del uma. Nezavedni del našega uma se ukvarja v glavnem z dvema stvarema in sicer: nadzira moč imunskega sistema ter skrbi za naše avtomatske življenjske funkcije, kot so dihanje, bitje srca, mežikanje in na vse ostale na katere se ne more vplivati z našo zavestno voljo.

Zavestni um ali zavest: je filter realnosti naših možganov. Zavest je del uma v katerem se nahajamo največ časa. Odgovoren je za naše racionalno razmišljanje, analiziranje, logično pojasnjevanje, odkrivanje resnice in naše zavestne odločitve. Delovni spomin je prav tako del naše zavesti. To je spomin, ki ga uporabljamo vsak dan in nam pomaga, da se spomnimo pomembnejših podatkov, ki jih potrebujemo pri naših vsakodnevnih opravilih-npr. imena, telefonske številke, pot do doma… To je naše doživljanje realnosti v kateri živimo. Vaša volja je prav tako del zavestnega uma. Lahko rečemo, da naš zavestni um predstavlja leva možganska hemisfera, ki je bolj razumska, analitična, logična, aktivna, moška...

Podzavestni um ali podzavest: je čustveni del nas in predstavlja preko 90% našega uma. Glavna naloga naše podzavesti je, da skrbi za naše preživetje. Podzavest opravlja svoje naloge tako, da prilagaja naše telo temu, kar podzavest meni, da je realnost. Brez zavestnega uma, ki mu daje različne razloge, naša podzavest ne ve kaj je realnost, kaj resnica in kaj pravljica. Podzavest je kakor nek superračunalnik z »neomejenim trdim diskom«, ki spremlja in snema okoli nas vse dogodke 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Tu so zabeležene vse naše misli, naša čustva, vsi naši vonji, odzivi, vsi dogodki od rojstva naprej. Naše življenje je torej popolnoma »posneto« vse od našega rojstva naprej. Vsak dogodek, vsaka naša najmanjša podrobnost, vsaka naša beseda, misel. Podzavest nikoli ničesar ne pozablja. Podzavest vso to ogromno količino informacij uporablja za njeno osnovno poslanstvo- in to je naše preživetje. Pozabljamo samo na zavestnem nivoju uma, na podzavestnem nikoli!!! Vse je torej shranjeno in zabeleženo. Podzavest na podlagi izkušenj, ki jih ima odreja kakšni bomo: delavni ali leni, uspešni ali neuspešni, vitki ali debeli…Hipnoza pa je eden od načinov, kako priti do teh podatkov in programov v našem podzavestnem umu, ter jih, če to seveda želite, spremenimo v nekaj bolj primernega in ustreznega. Nekateri imajo rajši izraz...da določena stanja enostavno presežemo, spraznimo. Vse stvari, ki jih počnete avtomatsko, brez razmišljanja, so kontrolirane v našem podzavestnem umu. Del našega podzavestnega uma so tudi naše navade, dobre in slabe. Zato je tako težko naši zavestni volji, da se osvobodi naših slabih navad. Naš podzavestni um predstavlja desna možganska hemisfera, ki je čustvena, kreativna, intutivna, pasivna, ženska...

Hipnoza je naravno stanje vaše zavesti, ki je idealno za vse vaše spremembe. V tem stanju se Vaš zavestni um umakne, tako, da omogoča direktno komunikacijo z Vašo podzavestjo. V tem stanju ste Vi popolnoma zavestni vsega, kar se dogaja okoli Vas in z Vami. Slišite, razumete, zapomnite si absolutno vse, kar se Vam reče. Ravno zato imate možnost, da prekinete to stanje kadarkoli Vi sami to želite. Vaše telo in Vaš um je tako zelo sproščen do nivoja, katerega je z zavestnim naporom nemogoče doseči. V tem stanju ste Vi popolnoma odprti za vse sugestije, ki Vam jih ponuja hipnoterapevt in ki ne ogrožajo Vaših moralnih, verskih, osebnih in življenjskih stališč.

Hipnoza je torej popolnoma naravno stanje, ki ga mi vsi koristimo vsakodnevno, samo, da se ga ne zavedamo. Ko smo zaljubljeni ( in so naši hormoni v globokem transu…), ko odplavamo daleč od vsakodnevnega vrveža, ko se predamo trenutku našega življenja, da nas vodi trenutek in ohranjamo popolno zavedanje. V takih trenutkih se počutimo ponovno žive, srečne, polne. Hipnoza nam omogoča prav to. Pogled vase, v svojo notranjost, kjer imamo vse, kar potrebujemo za našo srečo in veselje. Ključ do spremembe je celostni pristop, ki daje v praksi odlične rezultate.

Da ponovimo, gre torej za kontakt z našim notranjim umom- podzavestjo, kjer hipnoterapevt z vašo privolitvijo spreminja vzorce obnašanja in navade, v to kar bolj ustreza posameznikovim potrebam in ciljem.

Celosten pristop k posamezniku daje v praktičnem delu odlične rezultate.