Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-nedelja 3.3.2024 ☀

Samohipnoza - Avtohipnoza

Samohipnoza je izjemno učinkovita metoda samopomoči in pomaga pri premagovanju nakopičenega stresa, utrujenosti in v nas ustvarja harmonijo in mir.

Samohipnoza

Ena od glavnih prednosti samohipnoze je, da omogoča, da del dneva preživite v stiku s samim seboj, v miru in harmoniji. V odsotnosti uma, ki v času samohipnoze "počiva". Ko um "počiva" ste najbolj sami. Taki kot resnične ste, brez konceptov in programov, ki jih ima naš um.

Večina ljudi v družbi ima določene želje, potrebe in cilje. Vsak se »bori« za svoj prostor pod soncem. Življenje postaja iz dneva dan vse bolj stresno, pritiski iz zunanjega sveta se stopnjujejo. Ljudje se tega zavedamo.

Samohipnoza v praksi daje odlične rezultate. Omogoča umiritev uma in globoko telesno sproščenost, kar pozitivno vpliva na dvig imunskega sistema in notranji mehanizem samozdravljenja.

Samohipnoza je najbolj enostaven, naraven in direkten način komuniciranja z našo podzavestjo. Z vajo postane ta dostop vse lažji, in zavestno vplivanje vse bolj učinkovito. V procesu samohipnoze se povežemo z globino naše podzavesti, ki je naše Sebstvo. Prav zato se v tem stanju zavesti dogajajo globoki transformativni in zdravilni procesi, na vseh nivojih.

V praksi se je samohipnoza pokazala za zelo uspešna pri: dvigu samozavesti, prenehanju kajenja in ostalih odvisnosti, zmanjšanju telesne teže, kontroli stresa, hitrejše in boljše učenje, izboljšanju samopodobe in spomina, doseganju boljših športnih dosežkov in koncentracije, pretiranih čustvenih odzivih na določene osebe ali življenjske situacije, občutku zadovoljstva in harmonije, fizičnih bolečinah, poglobitve meditacije in pri osebni rasti...Enostavno ni področja v življenju, kjer si s samohipnozo ne bi mi mogli pomagati.

Najboljša lastnost samohipnoze pa je, da jo lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in željam.

Sami postanete gospodar svoje usode. Edino, kar potrebujete je usposobljena oseba, ki Vam pomaga doseči to stanje. Ko enkrat pridete do tega stanja in je geslo za vstop v samohipnozo globoko zasidrano v vašem podzavestnem umu, lahko sprožate samohipnozo kjerkoli in kadarkoli v okolju, kjer se počutite varno in to popolnoma sami. Ta sposobnost in zmožnost ostane z vami celo življenje in je nikoli ne pozabite. Toplo priporočam.


 Delavnica samohipnoze v Ljubljani - Aktualno 

Kako se naučite samohipnoze in kako izgleda sam postopek ?

Sama delavnica poteka individualno ali skupinsko. Zavrtite telefonsko številko za prijavo ali za dodatne informacije. Tu se lahko dogovoriva glede termina, ki ustreza obema in potovanje v lastno notranjost se lahko že kmalu začne. Pri samem delu se najprej pogovoriva, predstavim Vam delovanje hipnoze in odgovorim na vaša vprašanja.

samohipnoza

Po uvodu greva na »delo«. Namestite se v udoben stol in najino delo se lahko prične. Ko Vas pripeljem do delovnega stanja (somnambulizem), začneva s samo tehniko samohipnoze-avtohipnoze. V globokem sproščujočem stanju ste seveda popolnoma zavestni, vse slišite, vse občutite še velikokrat močneje kot bi vse to čutili v zavestnem stanju. V tem globokem prijetnem stanju podzavestni um sprejme geslo, ki vam kasneje služi za učinkovito poglabljanje hipnoze in za delo na sebi s sugestijami . V tem stanju drugače ne gre za neko običajno obliko hipnoze ali avtohipnoze, ki se jo lahko naučite preko raznih knjig ali CD-jev. Gre za somnambulistično stanje ( stanje globoke hipnoze v popolni sproščenosti z redkimi misli), katerega se ne morete naučiti sami. Zato potrebujete vodiča, ki Vam pomaga doseči to stanje.

Velika prednost samohipnoze-avtohipnoze je, da lahko izvajate večino terapevtskega dela sami, ostalo pa s pomočjo hipnoterapevta. Enostavno prilagodite svoje delo s samohipnozo svojim potrebam. Ali je to spreminjanje vedenjskih vzorcev, boljši spomin, ustreznejša samopodoba, prenehanje kajenja, večja sproščenost, kontrola stresa, izguba Vaše telesne teže itd., o vsem tem odločate sami.

Pri samohipnozi delamo s pomočjo sugestij. Zavedati se moramo, da je prva sugestija šibka, druga že okrepi prvo, tretja krepi drugo in prvo… Strokovna beseda, ki jo hipnoterapevt uporablja za nadgrajevanje se imenuje COMPOUNDING. Včasih je vzorec v Vaši podzavesti malce bolj trdovraten, tako, da je potrebno, kar nekaj časa ponavljati sugestije in prakticirati samohipnozo, da pride do želenih sprememb. Tu je pomembna vztrajnost in odločnost v uresničevanju Vaših ciljev. Geslo, ki ga potrebujete za samohipnozo je globoko zasidrano v podzavestnem umu. Ta zmožnost ostane z Vami do konca življenja.