Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-nedelja 5.5.2024 ☀

Dejstva o hipnozi

dejstva o hipnozi

Prav gotovo se marsikdo sprašuje kaj naj počne v hipnozi, da bo uspešna. Če želite doseči s hipnozo optimalen rezultat je naslednja stvar zelo priporočljiva - To je vaša popolna pozornost in koncentracija na terapevtove inštrukcije in sugestije. Nobeden Vas ne more hipnotizirati, če vi to ne želite!!! Z drugo besedo, vsaka hipnoza je samohipnoza (avtohipnoza). To pomeni, da je za uspeh poleg Vaše želje, potrebno tudi Vaše popolno sodelovanje. Brez sodelovanja ne more biti uspeha, ki si ga vi želite. Obstajata dva načina katera Vi lahko dopustite sebi, da greste v samo hipnotično stanje.

Prvič: "Poslušate in sprejemate vse terapevtove sugestije, brez pretirane analize in logičnega mišljenja." Če se odločite, da preveč logično razmišljate in pretirano analizirate sugestije- bo hipnoza slaba in ne bo želenih učinkov. To je tako kot bi poskušali zaspati z enim odprtim očesom. Kako pa je s tem pa vemo...

Drugič: "Da sprejmete sugestije s pozitivno mentalno naravnanostjo - Všeč mi je ta sugestija. To je to, kar želim. Hočem in želim, da se to takoj zgodi. Če se odločite, da same sugestije ne sprejmete na ta način, potem odgovor že najbrž poznate- nič od hipnoze in s tem ni želenih sprememb in rezultatov, ki si jih želimo. Vsaka vaša druga mentalna naravnanost, v trenutku odbije pozitivne sugestije in spremembe, ki si jih vi želite. Se pravi- ostajajo v zavestnem umu in ni pozitivnih sprememb.

To pomeni, da če stalno razmišljate o temu kaj se vam dogaja, ko poslušate sugestije in da vseskozi analizirate dane sugestije- vi s tem sebi preprečujete uspeh in pozitivne spremembe, čeprav mislite, da pri tem maksimalno pomagate. Takole gre, če je zavestni um pasiven je podzavestni um aktiven...če smo zavestno aktivni, je naša podzavest pasivna...in tu ponavadi ni želenih sprememb.

Ponovimo: Če želite popoln uspeh in temeljite spremembe je najpomembnejša stvar naslednja: brez pretirane analize in pretiranega razmišljanja sprejmite sugestije, ki prihajajo od terapevta in pri tem vseskozi vzdržujete pozitivno mentalno naravnanost. Če delate te dve stvari, je vaš uspeh gotov.Hipnoza, hipnoterapija in ostali celostni terapevtski pristopi - izkušnje posameznikov


ČE TE STVARI ZDAJ VEMO:

*Ali lahko uprete hipnozi ?

Odgovor je da, vi lahko zavestno prekinete ali odbijete iti v to stanje.

*Ali se lahko vsak človek hipnotizira ?

Seveda, izjema so samo sledeči primeri: mentalna zaostalost, senilnost, neke vrste mentalna omejenost...Z drugimi besedami, če imam vaše dovoljenje in imate vi iskreno željo za spremembo in sledenju sugestijam- je stvar gotova in sprememba v smeri katero vi želite, bo kmalu tu!

*Zakaj bi se kdo upiral temu stanju ?

a) Strah od neznanega, strah od ideje, da se lahko zgubi kontrola (ljudje se zelo težko osvobajajo svojih navad, celo slabih).

b) Poizkus, da bi zavestno analiziral občutke in sugestije v toku hipnoterapevtskega dela ( kakor, da bi poskušali spati z enim odprtim očesom).

c) Da pokažete sebi ( in terapevtu) , da se vi lahko uprete temu stanju sproščenosti in pozitivnim spremembam ( navade se težko menjajo, ali ne).

Glede na to, da je to naše popolno naravno stanje, ki ga mi vsi koristimo vsakodnevno lahko preprosto rečemo..." Če lahko sanjarite in podoživljate različne dogodke, ste lahko tudi hipnotizirani. Napor je popolno isti.

*Zakaj koristiti hipnozo ?

Veliko ljudi, ki se odloči za hipnozo je prej v življenju že veliko poskušala z najrazličnejšimi metodami. Hipnoza je za njih »zadnja priložnost«. Zakaj je temu tako?

Večini ljudi je hipnoza poznana v povsem napačni luči. Veliko različnih informacij je možno v današnjem času dobiti na internetu in ostalih medijih. Nekateri, ki se odločajo za hipnozo so nekoliko skeptični in prestrašeni. Zakaj? Filmi, predvsem »Hollywoodska produkcija« je polna napačnih predstav o hipnozi in o njenih možnostih. Prikazana je ponavadi manipulativno, češ, da nekdo nekaj počne proti vaši volji, vi se ničesar ne zavedate in delate vse po hipnotizerjevih navodilih, skratka nekdo ima kontrolo in moč nad vami. Ti filmi se pač morajo dobro prodati in zaradi tega je veliko takih predstav, ki ne ustrezajo dejanskemu stanju. Lahko Vam povem samo to, da, ko človek enkrat preizkusi svoje naravno stanje skozi tehniko hipnoze, si želi to stanje ponavljati. To je njegov resnični dom. Pride v naravno stanje, ko je globoko sproščen, popolnoma buden in resnično živ, brez nepotrebnih etiket, vzorcev, asociacij... Pa še tako preprosto je. Samo nekaj minut pozornosti in sledenja navodil in smo lahko že tam. Sam še nisem srečal človeka, ki ne bi hotel ponoviti zadevo, v kateri je resnično užival.

Zakaj bi nekdo izbral hipnozo za reševanje svojih problemov? Stres, prevelika teža, prenehanje kajenja, trajna odstranitev strahov in fobij, povečanje samozavesti, razne neprijetnosti, ki nas ovirajo na poti k našemu cilju… Ker je sprememba vidna takoj in ZDAJ! Rezultati so trenutni, niso usmerjeni v npr. naslednjo leto. Stvari so neverjetno hitre in učinkovite. Te spremembe so trajne in ostanejo stalno z nami v našem življenju. Na popolno naraven način, brez stranskih učinkov. To je hipnoza. Nežna, preprosta, učinkovita.

*Ali hipnozo kombinirate še s katerimi drugimi pristopi ?

Vsak, ki ima na razpolago več različnih orodij in ve za kaj so namenjeni in jih zna pravilno uporabljati lahko še izboljša rezultate svojega dela. Podobno je tudi v tem primeru. Celosten pristop k posamezniku in njegovemu problemu daje v praksi odlične rezultate.

Sam uporabljam pri svojem delu kombinacije različnih meridianskih metod in metod energetske psihologije, alternativne psihoterapije in spiritualne tehnologije ( TAT, DP4, ZPOINT, BSFF, PEAT, Kvantna Psihologija, Integral Quantum Breathing...), ki dopolnjujejo celostni pristop in dajejo v praktičnem delu odlične rezultate. V sam proces po potrebi dodatno vključim še SANJEEVINI kartice, ki delujejo na podlagi vibracijskega zdravljenja. Več o tem na spletni strani www.saisanjeevini.org .Za vse informacije glede SANJEEVINI zdravilnih kartic se lahko obrnete name.

*Kaj lahko naredim sam, da izboljšam kvaliteto svojega življenja ?

Uredim si svoje življenje, zmanjšam vsakodnevne obremenitve, rešim se vsega, kar mi jemlje veliko energije. Uredim si prehrano, pijačo, razvade, začnem se prehranjevati z enostavno hrano, ki ne vzbuja dodatnega apetita. Zmanjšam svojo odvisnost od izpolnjevanja želja, stabilnih in ugodnih situacij, upanj in ciljev. Naučim se sprejemati vsako neprijetno situacijo, ne samo površinsko- na mentalni ravni, ampak tudi s svoji notranjosti. Večkrat pregledam svoje življenje, ozavestim pomembne situacije v življenju z občutkom brezpogojne ljubezni. Sem usmerjen v ljubezen. Odpustim drugim in tudi sebi in tam kjer je to potrebno naredim spravo. Najbolj pomembno je odpustiti sebi, ker smo s tem, ko smo bili agresivni do drugih, najbolj prizadeli sebe. Vsako neprijetno situacijo ali dogodek sprejmem z ljubeznijo, saj vem, da se je moralo zgoditi ravno tako, kot se je.

*Kako je to mogoče ?

Naša podzavest, kot smo povedali že prej, kontrolira večino stvari, ki se nam dogajajo v življenju na fizičnem in mentalnem nivoju. V naši podzavesti se nahajajo programi, po katerih se mi obnašamo. Če je ta program npr. sem kadilec/ka ste kadilec/ka, če je v programu zapisano, da ste debeli/a ste pač debeli/a in tako naprej. Lahko si v zavestnem stanju rečemo, da smo suhi in vse bolj in bolj samozavestni. Vendar to ne pomaga. Spremeniti je potrebno program v naši podzavesti in tu lahko nastopi hipnoza ali katera druga primerna metoda, ki ustreza posamezniku. S hipnozo in ostalimi metodami enostavno odstranimo ves "naboj", ki se je z leti ustvaril v našem podzavestnem umu in na ta način presežemo stare vzorce in navade. In vaša podzavest se obnaša po novem programu in Vi sami občutite popolno spremembo. Sprememba se torej zgodi na podzavestnem nivoju in s tem se menjajo tudi naše navade in kvalitete na zavestnem nivoju. Sprememba navad se menja popolno in avtomatsko se dobi pozitiven rezultat. Podzavest ne bi bila to, kar je, če ne bi včasih malo nagajala in odlašala z novim programom. Saj veste, kolikokrat ste sebi rekli/a, da boste od jutri nekadilec/ka in da boste od jutri jedli/a samo zdravo hrano. Podzavest odbija vse spremembe, ki niso maksimalno podkrepljene s pozitivnimi sugestijami in imaginacijo naših občutkov v pravo smer.

Tu nastopi vloga dobrega hipnoterapevta, da s pravim pristopom in izbrano metodo spremeni določen vzorec, ki je povzročil posamezno neprijetnost in usmeri človeka v novo pozitivno stanje. Ko vaša podzavest sprejme vašo novo spremembo, da ste npr. nekadilec, se ta sprememba zgodi trenutno. V trenutku, ko je vaša podzavest sprejela, da ste nekadilec/ka, npr. iz razloga da je to način, da vam ohrani vaš obstoj in Vaše zdravje, od tega trenutka ste vi nekadilec/ka in se tako tudi obnašate. Stara navada je zamenjana z novo, bolj zdravo za Vaše življenje. To pa še ne pomeni, da po določenem času Vi ne boste šli/a do prodajalne in kupili/a sebi cigarete in si začnete ponovno škodovati. To je Vaš izbor in Vaša svobodna volja, hipnoza nima vpliva na Vašo voljo in na vaš izbor v Vašem življenju.

Dober hipnoterapevt ima izraženo namero in željo po celoti. Posameznika gleda kot celoto ( telo, čustva, um) in prilagodi terapijo stopnji na kateri se nahaja posameznik.

Pri čustvenih obremenitvah in ostalih neprijetnostih ima človek izraženo željo za pozitivnimi čustvi, se pravi želi se tega rešiti. V teh primerih se hitro spreminjajo naši odzivi in odvrže se stanje, ki človeka vznemirja in mu povzroča določeno neprijetnost.

Večina naših programov izhaja in našega otroštva, ko smo na novo spoznavali življenje in vse nam je bilo novo in nepoznano. Če so bile naše izkušnje iz našega otroštva lepe, bo tako tudi naše življenje, če temu ni tako, se bomo morali malce bolj potruditi, da bo naše življenje zopet v harmoniji. Kot pravi star slovenski pregovor-Vsak je svoje sreče kovač!!!

Hipnoza in ostale učinkovite metode, ki dopolnjujejo celostni pristop nam omogočajo hitro in nebolečo povrnitev našega naravnega stanja, harmonije in miru. Na varen, naraven in učinkovit način.