Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀


Rebirthing- integrativna dihalna tehnikarebirthing

Rebirthing (preporod ali zavestno povezano dihanje) je metoda, ki jo je odkril Leonard Orr v sredini 70-ih let prejšnjega stoletja v Kaliforniji. Popularnost te metode je vezana predvsem na enostavnost in učinkovitost, ki je povezana z eno od osnovnih življenjskih funkcij- dihanjem. Poznano je, da je dihanje in njegova regulacija osnova večine duhovnih praks in sistemov samorazvoja in samopomoči, ker razvija koncentracijo duha, s tem da tu dihanje predstavlja samozdravljenje- fizični in psihični aspekt. Ljudje v večini niso zavestni elementarne moči, ki je skrita v dihanju in njegovem ritmu, vdihu in izdihu. Dihanje je stvar tega trenutka, ne preteklosti, ne prihodnosti. V harmoničnem, kontinuiranem globokem dihanju je ključ za rešitev mnogih težav, ki pestijo sodobnega človeka. Zunanje dihanje je samo grob odraz subtilnega notranjega dogajanja in dihanja, ki se dogaja v neskončnem kroženju diha. Naravno, zavestno in povezano dihanje, takega kot imajo majhni otroci ali živali, je odraz tega kroženja v človeku. O tem govori tudi Leonard Orr in mnogi voditelji rebirthinga, ko govorijo, da človek v procesu stopa v kontakt z Univerzalnim energijskim poljem, oziroma z Neskončnostjo ali pramatrico bivanjske pojavnosti.

Glavni namen rebirthinga je spomin in ponovno občutenje rojstva, ponovni psihološki, fiziološki in duhovni aspekt prvega vdiha in osvoboditev od njegove travme. Ker gre v večini primerov za osvobajanje vzorcev iz časa pred, med ali takoj po rojstvu, je metoda dobila ime rebirthing (preporod). Cel postopek se začne s spremembo podzavestnega vtisa o rojstvu, od primalne bolečine, do ugodja in zadovoljstva. Učinki celega procesa na življenje so takojšnji- negativne energijski vzorci izzvenijo, telo se začne pomlajevati in regenerirati, ker se polni z energijo univerzalnega energijskega polja.

Rebirthing učinkovito širi našo zavest na vseh nivojih: fizični, čustveni, psihološki in duhovni. Vsak dobi tisto, kar na določeni ravni zavesti potrebuje.

Globoko, sproščeno dihanje pomirja um. Tako dihanje zrahlja sistem nadzora v organizmu, kar omogoča, da iz podzavesti spregovori potlačeno in nepredelano. Ko se to zgodi, spontano steče življenjska energija, ki blagodejno deluje na vse ravni človeškega organizma. Ljudje z izvajanjem tovrstnega dihanja doživljajo fizična in psihična olajšanja in tako prihajajo v stik s seboj, v stik s svojim bistvom. Ko ljudje presežejo različna prilagajanja in pretvarjanja v svojih življenjih, ki jih obremenjujejo, se osvobodijo in na nek način ponovno rodijo.

Preporajanje osvobaja mišične blokade, plitko inhibirano dihanje, negativna čustva in misli vtisnjene v mišice, organe in celice telesa, probleme s hrbtenico, prekrvavitev in spolne blokade. Z dihanjem se osvobodimo telesnega in čustvenega aspekta travmatičnih in nezaželjenih izkušenj, kar vodi k integraciji in harmonizaciji osebnosti na različnih nivojih.

Posamezna seansa rebirthinga ponavadi traja od 60 minut do 90 minut, lahko se dela individualno ali skupinsko. Če delam s skupino nadziram celoten proces in sem v pomoč in podporo. Med seanso dobite tudi bioenergijski tretma celega telesa, kar še dodatno harmonizira cel proces.

 

Koristi izvajanja rebirthinga:

 • zmanjšuje stres in zvišuje nivo energije, živosti in občutek, da je vse v redu

 • učinkovito odstrani toksine s telesa: 70% toksinov se sprosti preko dihanja, več kot dihaš, več sprostiš

 • dovoliš starim čustvom, spominom in preteklim travmam, da se predelajo in sprostijo na učinkovit način

 • dostop in transformacija samega jedra problema z razumevanjem potlačenih in neizživetih čustev in misli

 • predelava intimnih odnosov in podpora, da greš naprej

 • pospešuje pretok življenjske energije in zavesti, ki pomaga posamezniku živeti sebe

 • razširjena stanja zavesti in stik z višjim jazom, ter svojim življenjskim namenom

 • predelava potlačenih vsebin, misli, vzorcev rojstva, mladosti in preteklih izkušenj

 • razširitev kreativnosti in izraznosti

 • doživljanje globokega miru in stika s seboj

 • transcendenca uma in podpora resnici spoznanja sebe...

 

Opravljam individualne in skupinske seanse rebirthinga. Individualno srečanje traja približno 100 minut in zajema uvodni razgovor, proces rebirthinga in na koncu integracijo izkušnje. Cena je 80 evrov.

Individualna seansa rebirthinga je podprta z različnimi zvočnimi inštrumenti in pripomočki: šamanski boben, himalajske posode, gong, roputulje, koshi zvončki, chakapa, tingsha, tarot karte...

rebirthing-tehnika

 

Rebirthing mi je pomagal razumeti zakaj se počutim osamljeno in kot tujko, ne glede na to, da imam okoli sebe čudovite ljudi. Po pol ure dihanja sem padla v neko drugačno stanje, kjer so se mi pokazali razlogi mojih problemov. Doživela sem sebe kot majhnega otroka v stajici, ki hrepeni po pozornosti in ljubezni, a tega ne dobi, ko bi to potreboval. Energija, ki je intenzivno tekla po meni in mravljinci, ki so jo spremljali, so moje telo osvobajali napetosti. Na koncu je prišlo nekaj solz sreče, prvič v življenju sem se počutila srečno in popolnoma živo brez posebnega razloga. Čudovita izkušnja osvoboditve. (Janja, Novo mesto)
Še danes, ko to pišem občutim v sebi mravljince, ki me spominjajo na seanso rebirthinga, ki sva jo imela prejšnji teden. Nivo življenjske energije, ki jo trenutno imam je neprimerno višji kot je to bilo prej. Bolečina in stiska, s katero sem dihal na začetku seanse mi je dala pogum, da diham naprej in se prebijam. Doživljal sem zelo intimen, globok stik s seboj.  Kot nekdo, ki se potaplja v notranji svet zavedanja, in išče odgovore in načine, da bi pustil preteklost za sabo. Občutil sem, ko da sem v zaporu z rešetkami in ne morem ven. Med dihanjem sem imel globok uvid, da sem se sam zaprl v ta prostor, da se umaknem pred sabo in svetom. V nekem trenutku je znotraj mene posijala svetloba, bil sem zunaj. Svoboden in sproščen. Vse, kar se je dogajalo mi je pomagalo razumeti, da imam sam ključe svojega življenja, ki odpirajo vsa vrata. Bolj sprejemam sebe. Hvala. (Miro, Ljubljana)