Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Rebirthing-dih življenja-nedelja 5.5.2024 ☀

Šport in hipnoza

Kadar govorimo o športu in športnih dosežkih je treba poudariti sledeče. Pogoj za vrhunski dosežek na tekmovanju ali tekmi je harmonija telesa in uma. Brez teh dveh dejavnikov ponavadi uspeha ni. Večina vrhunskih športnikov ima v današnjih časih odlične pogoje za telesno pripravo, trening, moderne naprave, prehrano....

Od vsega tega pa obstaja nekaj, kar ločuje prave zmagovalce od večnih talentov...mentaliteta zmagovalca. Ta občutek je eden od najpomembnejših dejavnikov uspeha v vrhunskem športu, posamično ali v skupinskih športih. Predvsem pa se to pokaže na nastopu/tekmi, ki je za posameznika zelo pomembna in se od nje veliko pričakuje. Lastna pričakovanja, pričakovanja najbližjih, medijev in javnosti ustvarijo lahko dodatno breme in prevelik občutek odgovornosti in pomembnosti. Kar je lahko za nekoga stimulativno, za nekoga pa preveliko breme. V trenutku tekmovanja ali tekme je potrebno realizirati vse, kar si pred tem delal na treningu. In tu ima veliko športnikov problem. Tukaj vam lahko pomagamo. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na samo notranjo dinamiko in občutenji znotraj posameznega športnika v različnih obdobjih nastopa.

Pri delu s športniki uporabljam integralno hipnoterapijo in hipnozo, ter ostale učinkovite metode, ki tvorijo celostni in integralni pristop k posamezniku in pripomorejo k uspehu. Vse metode in pristopi so preizkušeni v praksi. Učinkoviti pristopi se lahko izvajajo tudi na daljavo, tako, da se športniku omogoči potrebno pripravo pred pomembno tekmo ali dogodkom. Pozitivni rezultati iz prakse temu potrjujejo.

Celoten program je prilagojen posamezniku, oziroma ekipi. Športnike pripravim individualno in jih tudi spremljam na njihovi poti, tekmah...


Pri igranju nogometa se srečujem z veliko dejavniki, ki vplivajo na dnevno formo in samo učinkovitost. Ko nogometaš daje gole in je uspešen je vse v redu. Ko pa golov ni...in se jih od tebe pričakuje pa so pritiski veliki. Grega mi je s svojim znanjem in posebnim individualnim pristopom dodatno pomagal, da sem postal še boljši nogometaš. Hvaležen sem mu za njegovo pomoč.


(Robert Berić, nogometaš)


Metode, ki jih uporabljam pri delu s športniki:

Šport in hipnoza

Verjetno večina od vas pozna, oziroma ve za ekipo Chicago Bulls, ki je bila prvak lige NBA dvakrat po tri leta zapored, v obdobju od leta 1991-1993 in 1996-1998. Njihov tedanji trener Phil Jackson je s svojim strokovnim štabom pripravil nevsakdanji način treninga, ki ni bil omejen samo na fizični trening, temveč je vključil različne oblike mentalne priprave. Poleg vsakodnevnega treninga so igralci doma še dodatno poslušali posebno izbrane posnetke, kar jim je dodatno pomagalo pri zmagoslavni miselnosti. In to jim je odlično uspelo, ko so prišli na igrišče...so postali "košarka"...bili so nepremagljivi.

V okviru našega sodelovanja vam ponujam podobno učinkovite metode in pristope, ki vam bodo pomagali stopiti na pot zmagovalca. Nekateri znani vrhunski športniki so to znanje učinkovito uporabili na svoji poti do vrhunskega uspeha.

Terapevtsko delo izvaja Grega Gregorec, ki se z različnim terapevtskim delom ukvarja od leta 1991. Lahko me kontaktirate za več podrobnih informacij in referenc glede samih rezultatov in načina dela.