Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀

Hipnoza in pot do ravnovesja

Kaj se skriva pod tem imenom "hipnoza"?

Ko nekdo sliši ime »hipnoza« se v povezavi s to besedo oglasi mnogo asociacij, misli, prepričanj, sodb…glede na posameznikove pretekle izkušnje in razumevanje sveta v katerem se nahaja.

Hipnoza in pot do ravnovesja

Podal vam bom svojo definicijo hipnoze, osvobojeno od vseh primesi skrivnosti, nedoločnosti in mistike.

Hipnoza je naravno stanje naše naše zavesti, v kateri smo osvobojeni prepričanj, mnenj, definicij in samo smo. Takšni kot smo, neponovljivi v enkratnosti svojega bivanja.

Hipnoza je proces odstiranja umetne koprene, v katero so nas privedla napačna razumevanja, vrednote, predstave, umetne iluzije, ki so nam bila tokom življenja na pogojeni način vsiljena od družbe, staršev in okolice v kateri smo živeli.

Hipnoza je v svojem bistvu proces »dehipnotiziranja« in odstiranja »naše pogojene narave in napačnih predstav« v smeri večje svobode, spontanosti in enkratnosti.

Hipnoza je proces osvobajanja od svojih lastnih omejitev in omejitev v katerih živimo. Hipnoza je popolnoma varna, naravna in učinkovita metoda, ki nas popelje v svojo notranjost iz katere izhaja subjektivni občutek našega jaza.

Večina ljudi v sebi čuti, da jim nekaj manjka, da nekaj iščejo, pa niti točne ne vedo kaj. Če imajo problem se zatečejo po pomoč in iščejo rešitve za svoje nakopičene težave. Večina si želi samo zamenjati negativno stanje s pozitivnim. In ko pride nekaj pozitivnega je življenje spet ok in vse je tako kot mora biti…Ali je res? Koliko časa traja to stanje? Nekaj ur, dni, mesecev, let..?

Življenje in svet v katerem živimo je sestavljeno iz nasprotij-polarnosti in to so zakonitosti, ki vladajo v tem svetu. Nobena stvar, predmet, občutje…karkoli zaznavamo z svojimi 5 čuti ni trajno in se spreminja … skale in kamnine stare sto tisoče let počasi razpadajo, hiše stare nekaj stoletij se začnejo krušiti…vse kar zaznavamo ima omejen »rok trajanja«.

Kako si tu lahko pomagamo s hipnozo?

Potrebno je vedeti, da je vsaka hipnoza prilagojena posamezniku in njegovemu problemu.

Hipnoza in hipnoterapija v sebi vsebujeta učinkovite tehnike in metode, ki omogočajo hipnoterapevtu učinkovito pomoč pri preseganje klientovih težav in neprijetnih stanj.

Vsak posameznik se nahaja na svoji stopnji razvoja in razumevanja. In to velja upoštevati pri samemu delu.

Hipnoza ni prepričanje, ni koncept, ni metoda…temveč je pot do sebe in do svoje lastne sreče.

Sam bi delil terapevtsko delo s hipnozo na več stopenj:

osnovna

imamo nek problem- recimo fobija, strah in delamo na temu, da to odpravimo in spremenimo odziv.

srednja

posameznik se zaveda svojih problemov in omejitev- neprimerni čustveni odzivi, slaba samopodoba, kajenje in ostale odvisnosti… in išče pozitivno rešitev skupaj s terapevtom, ki mu omogoča lažji stik z svojimi omejujočimi prepričanji in napačnimi predstavami.

visoka

gre za preseganje dualističnega koncepta, ki na daljši rok pripelje do popolne svobode in integracije vseh odcepljenih delo v enovito zavest, v kateri ni ločen od sebe in življenja. Gre za popolno sprejemanje življenja in posameznika v tem svetu, osvobojenega od vseh fiksnih prepričanj, sodb in identifikacij.