Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀

Lokomocijska terapija

Lokomocijsko procesiranje je skupno ime za več različnih tehnik, ki jih je razvil svetovno znani diplomirani psiholog Živorad Mihajlović Slavinski. Vsem tem tehnikam je skupno, da uporabljajo gibanje in premikanje z enega mesta na drugo, oziroma spremembo položaja in gibanja v prostoru z istočasno koncentracijo na elemente doživljanja (slika, čustvo, misel, telesna senzacija).


Kako delujejo te tehnike?

lokomocijska terapija

Dr. Erica Bourgurgnon je raziskovala obnašanje ljudi, ki se dogajajo za vreme transa v različnih religioznih izkušnjah. Ugotovila je, da različni telesni položaji izzovejo posebne telesne in psihološke spremembe. Prav tako so ugotovitve psihologa V.F.Emersona potrdila, da različni telesni položaji vplivajo na duševne funkcije.

Antropologinja Felicitas D. Goodman (1914-2005) je s svojim raziskovanjem odkrila, da so se v starejših civilizacijah uporabljali različni ritualni telesni položaji, ki so pripeljali do spremenjenih stanj zavesti, največkrat transa. Pojavljajo se na dva načina, kot položaji v katerih smo daljši čas (recimo zazen položaj v zen meditaciji in lotos položaj v jogi) in krajši čas ( Tai Chi) v katere se vstopa z lahkotnim stalnim gibanjem iz predhodnih položajev iz katerih se nato hitro izhaja.

V energetskem smislu je človeško telo sestavljeno iz milijarde celic, ki vse skupaj predstavljajo energetske antene, ki delujejo kot prejemniki in prenosniki energije informacij. Le te se lahko premikajo in zavzemajo različne položaje v telesu s čimer izzovejo različne reakcije v telesu.

Travme in ostale neprijetne izkušnje povzročijo neravnovesje magnetne usklajenosti telesnih magnetnih osi, ki jih je ogromno. Celo človeško telo, posamezni organi in tudi vse telesne enote imajo svoje magnetne osi. Ko neprijetna izkušnja spremeni njihovo urejeno orientacijo, je rezultat čustveni in psihološki problem. Problem bo vztrajal toliko časa, da se magnetna neusklajenost ne odpravi.

Zavzemanje različnih telesnih položajev s koncentracijo na njihovo doživljanje in prehod z enega položaja na drugega omogoča klientu, da sprejema posebno delovanje zemeljskega magnetnega polja in s tem sinhronizira magnetne osi telesnih celic, kar preko akupunkturnih točk privede do spremembe energije telesa in človeške avre/aure. Istočasno se dogajajo globoke spremembe v zavesti klienta in mu omogočajo, da odpravi nezaželjene elemente neprijetne izkušnje. V možganih pride do aktivacije endorfinov, ki spremljajo prijetna in harmonična stanja zavesti.


Lokomocijska terapija se je pokazala za učinkovito terapevtsko orodje pri različnih travmah, fobijah, neprijetnih spominih in mentalnih blokadah.

Tehnike, ki jih uporabljam v Lokomocijskem terapevtskem procesiranju:

- Metoda Kazalca

- Metoda Vrtiljaka- Spinner

- Metoda Vrtiljaka na preteklost in prihodnost

- Metoda »Zmagovalec«

- Nevtralizacija preteklosti in prihodnosti- življenje v večnem »tukaj« in »sedaj«- Circle Dimension