Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀


Bioterapija in bioenergija- pogosta vprašanjavprasanja-bioterapija-bioenergija


Kaj je bioenergija?

Bioenergija je znanstveni naziv s katerim poskušamo zajeti široko interdisciplinarno področje energije posameznega življenjskega organizma. Beseda »bios« izhaja iz starogrščine in pomeni aktivnost, to pa pomeni življenjski potencial in kreativno možnost. Bioenergija ima še druga različna imena....bioplazma, chi, qi, prana, življenjska energija, univerzalna energija, orgonska energija, subtilna energija, svetloba, elektromagnetno polje, morfogenetsko polje...

 

Kako deluje terapija z bioenergijo/bioterapijo?

Ena od možnosti praktične uporabe znanja o življenjski energiji je umetnost zdravljenja z bioenergetskim potencialom skozi pretočnost energetskega telesa obolele osebe. Vsi procesi delovanja se dogajajo avtomatsko na principu resonance in ravnovesja sil...proti prelivanju področja večje koncentracije v področje manjše koncentracije energije, kar je povsem naravni proces, ki se dogaja ves čas in se ga v glavnem ne zavedamo ( ravnotežje = homeostaza). Energija se v vsakem trenutku manifestira kot oblika, kar običajno pojasnimo s transformacijo energije. Tako človek z govorom, gledanjem, dihanjem, dotikom, prehranjevanjem, razmišljanjem in predvsem z delovanjem na nezavedni ravni manipulira z energijo, jo ves čas spreminja, oblikuje in transformira. Bioterapija, oziroma terapija z bioenergijo je uporaba naravnih energetskih procesov in zakonov za prebuditev lastnega obrambnega mehanizma ( imunskega sistema), ki je zaradi neravnovesja in neharmoničnega življenja oslabel ali je popolnoma prenehal z delom.

 

Kaj je zdravljenje z bioenergijo ali bioterapijo?

Zdravljenje je kreativni proces ozaveščanja lastnega bitja na različnih nivojih (telesna raven, čustvena raven, mentalna raven, duhovna raven). Zdravitelj in klient sta v medsebojnem dogovornem odnosu. Zdravljenje je stvar novih odnosov in povezav med različnimi nivoji.

 

Kaj je energijsko/energetsko telo?

Naše telo je energija in zavest. Telo ves čas emitira in oddaja energijo, ravno tako pa jo tudi sprejema. Vsaka naša fizična in psihična reakcija zahteva določen energetski potencial s preusmerjanjem energije s fizičnimi in psihičnimi sredstvi. Prelivanje krvi, tekočin in plinov in elektricitete v telesu je prav tako energijski ali energetski proces. Kaj počnemo z lastno energijo je stvar naše odločitve. Lastno energijsko telo lahko občutimo, ko poskusimo popolnoma sprostiti mišice celega telesa.

 

Kaj je aura/avra...t.i. biopolje?

Aura/avra ali biopolje je subtilni elektromagnetni/svetlobni ovoj, ki se nahaja okoli človeka in ga prežema. Vsak živ organizem ima auro. Aura se sestoji od več slojev in ima več funkcij. Ena od funkcij naše aure je »oživitev« in napajanje fizičnega telesa...t.i. energiziranje fizičnega telesa. Obstaja tudi obrambna funkcija elektromagnetnega ovoja človeka. Naš planet Zemlja ima prav tako več auričnih slojev: notranja skorja, površina zemlje, zračni ovoj in elektromagnetni ovoj... Človeški organizem sprejema in oddaja različna zračenja. Zemlja sprejema različna kozmična zračenja in jih tudi oddaja. Prav tako človek sprejema kozmična in zemeljska zračenja.

 

Ali je bioterapija, bioenergijska terapija priznana v sodobnem svetu?

Bioterapija in bioenergijska terapija se danes uporablja širom sveta. Dostikrat se imenuje tudi vibracijska...t.i. energetska medicina. Obstaja veliko različnih šol in učenj zdravljenja z bioenergijo. V zadnjih 50 letih je bilo narejeno veliko raziskovanj na področju uporabe človeškega biopolja, oziroma uporabe biopolja pri zdravljenju.

Bioenergijska praksa je najstarejši način zdravljenja in je kot taka poznana v vseh kulturah in civilizacijah. Človeški dotik je zdravilen.

 

Kakšna je korist skupinske kvantne terapije?

Pri skupini se energetski potenciali avtomatsko seštevajo. Bioterapevt deluje kod leča in zbira in usmerja svetlobo ( energijo) v eno točko. Človek živi in dela v skupini ljudi. Na ta način se določene blokade in neravnovesja hitreje »predelajo. V nekaterih primerih je bolj priporočljiva individualna terapija.

 

Ali je bioterapija/bioenergetska terapija škodljiva?

Ne! Naravni energetski procesi sami po sebi niso škodljivi.

 

Ali je diagnostika sestavni del terapije?

Ne. Klient pride takrat, ko je opravil vse potrebne preglede pri zdravniku.

 

Kaj se lahko občuti med samo terapijo?

Vsak posameznik se na terapijo drugače odziva, nekateri imajo bolj burne reakcije, nekateri ne občutijo skoraj ničesar. Ljudje lahko občutijo toploto, mravljince, pretok energije, občutek hladu, pritisk na določenem predelu, privlak, trenutno olajšanje, utrujenost in zaspanost, smeh ali jok...Če klient ne občuti ničesar to ni pokazatelj uspešnosti same terapije, ker je vsak posameznik in njegov odziv na terapijo edinstven.

 

Ali je kakšna razlika med terapijo v živo ali na daljavo?

V zavesti ni razlike med vrstami in načinom delovanja terapije. Obstaja enotno energijsko polje, ki ni omejeno s časom, prostorom ali razdaljo. Zanimivo je, da veliko ljudi pove, da je terapija na daljavo pogostokrat intenzivnejša, vsaj po občutenju le te. Učinek je enak v živo ali na daljavo.

 

Ali se je za obisk ali delovanje terapije na daljavo potrebna kakšna priprava?

Niso potrebne kakšne posebne priprave. Priporočljivo se je osvoboditi obveznosti in se čim bolj posvetiti sebi za dneve terapije, kolikor je seveda to mogoče. Ni potrebe po kakšnem hitenju. Če je terapija na daljavo si je priporočljivo nekaj minut pred dogovorjeno uro najti miren prostor, se umiriti in začet sprejemati samo terapijo. Med samo terapijo je najpomembnejše opazovanje tega, kar se dogaja ali se ne dogaja. Ste kot nevtralni objektivni opazovalec tega, kar se dogaja v vašem telesu in zavesti. Čim manj se vpletajte v sam proces, ne usmerjajte ga, ne izogibajte se določenim občutkom in telesnim senzacijam. Samo bodite to, kar ste in bo ok.

 

Ali je bioterapija/bioenergija/kvantna transmisija lahko zamenjava za medicinsko prakso?

Ne, bioterapija je komplementarna metoda z vsemi ostalimi medicinskimi in »alternativnimi-komplementarnimi« oblikami zdravljenja in je dopolnitev le teh, čeprav je lahko marsikdaj uspešnejša in učinkovitejša. Po terapiji ni potrebno prekiniti z jemanjem zdravil ali s katero drugo obliko terapije ali z medicinskim postopkom zdravljenja, ki ga je predpisal vaš zdravnik. Samo konvencionalna medicina lahko spremeni ali odloči o sodelovanju klienta v smeri nadaljevanja zdravljenja ali v opustitvi le tega.

 

Zakaj se med terapijo ne križajo roke ali noge?

Vsak, ki je prisoten na terapiji sprejema energijo, ki se osvobaja med samo terapijo. Ko ne prekrižamo nog in rok je pretok energije skozi telo večji. Če roke in noge prekrižamo zapiramo energetski tok. V vsakodnevnem življenju na to ni potrebno obračati pozornosti, naj bo to spontano.

 

V kakšnem časovnem obdobju lahko pričakujem prve objektivne rezultate terapije?

Prvi rezultati se lahko pojavijo že v prvih 7 dneh, ponavadi pa od 15 do 90 dni odvisno od stanja, ki se ga zdravi. Moramo vedeti, da je naše telo bolj groba oblika energije in zato potrebuje več časa za samo spremembo. Spremembe se prej »zgodijo« na višjih, bolj finih ravneh...čustvenen, mentalnem in duhovnem telesu. In ta vibracija potrebuje določen čas, da spremeni realnost v fizičnem telesu. Včasih se zgodi, da se sami simptomi po terapiji še okrepijo in pride do t.i. »krize«, kar pomeni reakcijo telesa na okrepljeno delovanje obnovljenega imunskega sistema.

 

Ali se terapija lahko ponovi?

Terapija se lahko ponovi po določenem času, ki poteče od zadnje terapije.

 

Zakaj se med kemoterapijo ne izvaja bioterapija?

Zato, ker sta ti dve terapiji med seboj nasprotujoči. Kemoterapija slabi imunski sistem, bioterapija ga vrača v normalno naravno stanje. Bioterapija se lahko prakticira med odmori med kemoterapijami. Bioterapija pomaga nevtralizirati škodljive vplive kemoterapije in učinkuje na sam vzrok problematične situacije, oziroma bolezenskega stanja.

 

Kako se bioterapija lahko uporablja pri različnih boleznih?

Vse bolezni se lahko zdravi z enakim uspehom. Pri nekaterih bolezenskih stanjih bo uspeh kot popolna ozdravitev, pri drugih bo lajšanje simptomov in vzpostavljanje večje samostojnosti klienta in zaustavitev širitve bolezni, ki je odvisna od drugih dejavnikov, ki niso povezani z bioterapijo.

 

Ali ima bioterapevt kakšne posebne sposobnosti?

Ne, vsakdo se lahko ukvarja z bioenergijo in bioterapijo. Nekateri že z rojstvom dobijo povišan bioenergetski potencial, ki ga lahko z učenjem in razumevanjem sebe pravilno usmerijo. Zdravljenje z bioenergijo ni nadnaravna moč, ki jo nekdo ima, temveč ima taka oseba znanje o uporabi vibracijsko-energijskega ustroja narave vesolja in človeka. Dalj, ko se oseba ukvarja z energijskimi terapijami bolj senzitivna in občutljiva postaja. Tako kot pri ostalih stvareh.

 

Kaj je bolezen z energijskega stališča?

Večina ne ve kaj svet sploh je in tako ne vemo niti kaj in kdo v resnici smo. Tako niti ne vemo kaj je bolezen. Dejstvo je, da nas bolezen »obišče« ko gremo po poti katero trenutno hodimo, in da bi bili zdravi moramo očitno iti po neki novi poti. Lahko rečemo, da je stanje bolezni disharmonija energetskega telesa, ki je nastal zaradi določenega načina življenja, ki ni v skladu z lastno naravo in naravnimi zakoni. Marsikdaj se tak način življenja imenuje »stresno« življenje. Bolezen je rezultat nepomirljivih notranjih občutkov in strahov, nerealnih želja, napačnega razumevanja in preseganja možnosti posameznika. Človek mora biti zdrav, da bi lahko izpolnil svoje osebne in duhovne potenciale.

 

Kaj je stres?

Stres je stanje, ki predhodno spremlja različna bolezenska stanja na fizičnem nivoju in je proizvod neharmoničnega načina življenja. Stres je posledica energetske izčrpanosti do katere pride zaradi naše pretirane vezanosti na notranje in zunanje okoliščine, stvari in ljudi. Z opuščanjem odvisnosti se prenehamo izčrpavati. Energijo in pozornost, ki smo jo prej nepotrebno trošili, lahko koristneje uporabimo.

Primer; recimo, da nosite 5kg težak nahrbtnik na ramenih vsak dan zadnjih 15 let, ker ste iz nekega razloga menili, da vam je potreben in ga potrebujete. Niste si mogli zamisliti svojega življenja brez nahrbtnika na ramenih. Tisti trenutek, ko ga odvržete, energija, ki ste jo porabili za nošenje nahrbtnika ostane samo vam. In se osvobodite ogromnega bremena. To so lahko naše ideje, čustva, navezanost, neprijetne misli, napačno razumevanje....Stres je povzročen z nepotrebnim in nerazumljivim igranjem z lastno energijo.

 

Ali je potrebno verjeti v obstoj bioenergije, da bi bila bioterapija uspešna?

Ne. Terapija je uspešna, ne glede na to ali oseba verjame v obstoj subtilnih zračenj ali ne. Seveda je lažje delati z osebo, ki odprto dojema sam proces in je pripravljena na spremembe. Vsak se mora sam odločiti kako se bo zdravil, oziroma, če se bo sploh zdravil. Klient mora biti zavesten svojega življenja in poti, ki ga je pripeljala do točke bolezni ali ostalih neprijetnih stanj. Prehod skozi bolezen je prehod skozi krizo, s tema pa tudi preseganje le te. Čez bolezen ali bolezenska stanja se transformira veliko duhovne energije in notranje moči, ki nas spreminja na najglobljem nivoju in nas vodi do kvalitetnejšega, srečnejšega in bolj polnega življenja.

 

Ali je kakšna povezava med duhovnostjo in bioterapijo?

Med duhovnostjo in bioterapijo ni povezave v klasičnem pomenu, kjer se zdravilca »ima« za bolj »duhovnega« od ostalih ljudi. V procesu zdravljenja sta popolnoma enakovredna, um in ego se pri tem umakneta. Bioterapija je »duhovna« tako kot katerakoli druga človeška dejavnost in bivanje. Ponovimo, bioenergetske procese ne moremo preprečiti, ker so le ti naravni in vseprisotni. Torej, vsak od nas lahko v vsakem trenutku deluje pozitivno in s polno pozornostjo. Duhovnost ni ločena od vsakega vdiha in izdiha...Ona je vsak vdih in izdih.

 

 

*Vse informacije, ki se nahajajo na spletni strani so izključno informativnega namena in ne morejo zamenjati diagnosticiranja in zdravljenja zdravstvenega problema, t.i. bolezni pri strokovni medicinski ustanovi ali pod nadzorom kvalificiranega zdravnika*